CONCURS pentru cel mai creativ video la tema „UE – Moldova: împreună mai puternici”/ "EU - Moldova: Stronger together"/ "UE - Moldavie : plus forts ensemble"

Cu ocazia Zilei Europei, tinerii sunt încurajați să-și expună creativitatea într-un videoclip cu genericul „UE – Moldova: împreună mai puternici” / "EU - Moldova: Stronger together"/ "UE - Moldavie: plus forts ensemble", în care să explice modul în care percep ei importanța integrării Moldovei în UE. Acest concurs se adresează tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 ani, care sunt interesați de valorile UE și de integrarea Republicii Moldova în UE.

Concursul reprezintă o activitate realizată în cadrul proiectului “Catedra Jean Monnet privind studiile UE pentru protecția drepturilor omului și soluționarea alternativă a litigiilor /EU4JUST”, finanțat de programul Erasmus+ al Uniunii Europene, şi are drept scop de a sensibiliza tinerii și societatea civilă cu privire la importanța UE în dezvoltarea durabilă a unei societăți europene în Republica Moldova.
Cerințe tehnice față de videoclip-urilor:
• Video înregistrat între 5 min
• Video poate fi prezentat în română, engleză, franceză, rusă.
• Videoclipul poate fi realizat atât individual cât și in grup de cel mult 3 persoane
• Video-urile trebuie transmise prin email la adresa: eu4just@gmail.com până la data de 15 mai 2023. În email de transmitere, indicați numele autorului, locul de studii, vârsta, locul de reședință, numărul de telefon.

Video-urile participanților vor fi evaluate de către o comisie specială creată din membrii echipei proiectului EU4JUST și reprezentanți ai Delegației UE în RM. Vor fi apreciate ideile originale, gândirea critică, creativitatea, spiritul analitic, corectitudinea şi inovația.
Trei cele mai bune video-uri vor fi premiate de partenerul principal al proiectului Fundația Moldcell și publicate pe site-ul oficial al USM și al proiectului EU4JUST, cât și paginile de Facebook a partenerilor. Fiecare aplicant va beneficia de certificat de participare.
Ceremonia de premiere a câștigătorilor va avea loc în data de 22 Mai, 2023.
Așteptăm cu drag videoclip-urile la adresa electronică eu4just@gmail.com